Materiaalsoorten tafels

Uitgebreide informatie over het kopen van verschillende materiaalsoorten aan tafels.

Er zijn ontzettend veel soorten hout, in feite net zo veel soorten als er bomen zijn.

 

 

 

 


Kersenhout is afkomstig van de kersenboom die onder meer in Europa en Amerika voorkomt. Het is hout dat vroeger zeer populair was in de verwerking van meubels en interieur, maar tegenwoordig wat minder.

 


Chroom is een blinkend materiaal waar heel wat producten van gemaakt zijn. Heel veel van die producten zijn juist vanwege het uiterlijk van chroom populair gemaakt en daarom kom je het veel tegen in luxueuze producten.

 


Marmer is net als bijvoorbeeld graniet een product dat rechtstreeks afkomstig is uit de natuur. Het is zogezegd een echt natuursteen waarbij de natuur haar gang heeft kunnen gaan in de vorming ervan.

 


Teak hout kennen we natuurlijk allemaal. Het is een houtsoort waar voornamelijk gebruik van wordt gemaakt in de scheepsbouw en voor bijvoorbeeld tuinmeubilair.

 

 


Tegenwoordig wordt voor het vervaardigen van tafels, banken en stoelen ook steigerhout gebruikt.

 

 


Graniet kennen we allemaal waarschijnlijk wel. Het is een natuursteen, wat wil zeggen dat het een materiaal is dat rechtstreeks afkomstig is uit de natuur.

 

 


Gietijzer is een gegoten legering van ijzer. In wezen wordt het ijzer in een bepaalde vorm gegoten.

 

 

 


Het hout van de beuk is uitermate geschikt om toe te passen voor meubilair.

 

 


In algemene zin is kunststof een materiaal dat is ontstaan uit een chemische reactie van andere stoffen.

 

 


Natuursteen is gesteente dat rechtstreeks afkomstig is uit de natuur, dus niet ontstaan of gemaakt na een behandeling of kunstmatig proces.

 

 


RVS is de afkorting van roestvrij staal en het is een materiaal dat wordt gebruikt voor vele doeleinden.

 

 


Het gebruik van aluminium is al sinds de oudheid een begrip. Waar het vroeger een zeer kostbaar element was, is het sinds 200 jaar mogelijk om aluminium op grote schaal te produceren waardoor de kostprijs sterk verlaagd is.

 


Eiken is de houtsoort afkomstig van de eik. Deze houtsoort is net als andere houtsoorten heel goed bruikbaar voor het vervaardigen van meubilair, met name door de goede bewerkbaarheid, prima prijs-/ kwaliteitsverhouding en duurzaamheid.


Het materiaal glas kennen we natuurlijk allemaal, want we gebruiken het immers overal voor.

 

 


Grenen is hout dat afkomstig is van diverse pinus soorten. In Nederland kennen we als pinus soorten vooral de grove den en het hout wat daarvan afkomstig is noemen we grenenhout.